Д-р Адил Кадъм: За изграждането на детска болница са нужни законодателни промени

OFFNews 28 май 2020 в 10:41 2851 1

Снимка Архив

Процесът по изграждането на национална детска болница изисква страшно много законодателни мерки, това каза по БНТ д-р Адил Кадъм, педиатър от болница "Проф. Иван Митев" и член на Инициативния комитет за изграждане на нова педиатрична болница.

"Истината е, че към момента нито едно от нашите искания не е удовлетворено. Изказано е намерение от страна на премиера да бъде разрушено скелето и да се обяви конкрус за нов проект, който да бъде реализиран на базата на адекватно изготвено преди това задание за детската болница. Целият процес по изграждането на национална детска болница изисква страшно много законодателни мерки", каза д-р Кадъм. 

Това по думите ѝ е причината събирането на протестиращи пред Министерския съвет днес да не бъде отменено. Тя потвърди, че набирането на подписи продължава. Целта е те да бъдат внесени, така че Народното събрание да предприеме необходимите промени в закона, за да създаде тази болница.

"Тази болница се създава на хартия, идейно, обезпечава се с персонал и се строи сграда. Сградата е само компонент от целия проект", заяви лекарката.

Тя обясни, че недоволството на част от колегите ѝ от решението за събаряне на скелето е напълно разбираемо, тъй като отново ще има отлагане на проекта във времето, а те са били нееднократно лъгани през годините и търпението им е изчерпано. 

"За съжаление, до момента нямаме особено доверие на този екип на здравното министерство, затова смятаме, че трябва да има малко по-разширен подход от страна на управляващите, да участва и един обществен съвет, който да контролира процеса на създаване на детска болница", коментира д-р Кадъм.

Припомняме, че вчера, 27 май, премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на протестиращите срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, след което беше обявено, че скелето в двора на УМБАЛ "Александровска" ще бъде съборено и ще се строи нова сграда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

28.05 2020 в 12:09

"Целият процес по изграждането на национална детска болница изисква страшно много законодателни мерки", каза д-р Кадъм." !? Страшно много. Колко страшно и колко много? Толкова ли, че да не се построи детската болница? Какъвто, разбира се е първоначалният, настоящият и супер подмолен план да не се построи национална многопрофилна детска болница? Каква конкуренция пази тази жена? Кой се страхува от националния български проект за детска болница? Сигурно вече не е трудно да се разбере кой стои зад всичката тази абсурдна кампания срещу националната детска болница. Във всеки случай желанието някой да си построи мол или офиси на това място и в тази недовършена сграда все повече избледнява на фона на чудовищната сила срещу детската болница. Избледнява и Бакалова, а на първи план се откроява и засиява докторката.