COVID-19 погуби цяла лекарска фамилия, почина и съпругата на д-р Муса Вакльов

OFFNews 03 септември 2020 в 17:02 25918 1

Почина и съпругата на д-р Муса Вакльов от Белица - медицинската сестра Ава Вакльова, която също загуби битката с COVID-19.

Тя е издъхнала в "Пирогов" тази сутрин. Преди нея коронавирусът отне живота на съпруга й - общопрактикуващ лекар и на сина й - кардиолога д-р Емил Вакльов.

"Белица за трети път потъна в траур. Тази сутрин битката с коронавируса изгуби и Ава Вакльова- съпруга и майка на починалите двама медици от Краище. Ава не успя да пребори коварния вирус въпреки усилията на медиците от Пирогов. Тя си отиде от този свят четири дни, след като община Белица отдаде почит към паметта на уважаваните и обичаните й съпруг и син", съобщи сайтът struma.bg.

Ава Вакльова е първата диагностицирана в семейството и е била в най-тежко състояние от тримата.

Ден преди да издъхне синът й, двамата бяха посетени от здравния министър Костадин Ангелов в интензивното ковид-отделение на спешната болница. Медиците бяха интубирани още при постъпването си в лечебното заведение.  

Предполага се, че семейството се е заразило от пациенти, които са работили в шивашки цех в Разлог. Практиката на д-р Муса Вакльов е била в с. Бабяк, община Белица и е обхващала пет села, а съпругата му е работила като сестра при него. Състоянието им рязко се е влошило по време на семейната почивка и след кратък престой в благоевградска болница тримата са били транспортирани в "Пирогов".

Въпреки усилията на лекарите, никой от тях не успя да пребори инфекцията. Тримата медици издъхнаха един след друг в рамките на 12 дни.

Поклон пред паметта им!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови