Близките на починалия с COVID-19 лекар от Краище са в критично състояние

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е посетил пациентите, докато се е запознавал с организацията на работата в ковид-отделението в "Пирогов"

OFFNews 27 август 2020 в 14:50 11564 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

"Съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с коронавируса, са в реанимация и в момента колегите се борят за живота им."

Това написа във фейсбук изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той публикува и снимки от посещението на здравния министър в отделението. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е пожелал да види двамата пациенти, докато се е запознавал с организацията на работата в Kовид-отделението в "Пирогов". 

Общопрактикуващият лекар д-р Вакльов и семейството му бяха приети в особено тежко състояние в болницата. И тримата са медици. Предполага се, че той се е заразил, докато е лекувал болни от огнището в шивашкия цех в Разлог. Практиката му е била в с. Бабяк, общ. Белица. Симптомите на инфекцията са се появили, докато са били на почивка и веднага са били настанени за лечение в болница.

Синът на починалия медик също е лекар и работи в благоевградска болница. Той е в по-тежко състояние от майка си и е интубиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови