Чирпан въвежда вечерен час заради COVID-19, Пампорово затваря ски зоната

OFFNews 16 март 2020 в 12:21 4008 0

Снимка pixabay

Със заповед на кмета на Чирпан Ивайло Крачолов от днес, 16 март, се въвежда вечерен час от 19:00 ч. до 6:00 ч. в Общината, съобщи БТА.

По-строгият контрол е срещу ограничаване разпространението на коронавирус в града и 20-те села. Мярката се отнася и за всички непълнолетни лица от населението, което по последни данни е над 17 600.

При нарушения на заповедта родителите на непълнолетните лица ще бъдат санкционирани.

Кметът призовава гражданите да ограничат движението си в паркове и квартални градинки, събирането на хора на частни тържества и други поводи.

В общината се сформират и доброволчески отряди, които да помагат на възрастните хора. От понеделник в квартал "Кирил и Методий - запад" ще бъдат осигурени две водоноски за осигуряването на вода и спазване на дезинфекционния режим.

И в Пампорово въведоха по-строги мерки заради разпространението на COVID-19 - затваря се ски зоната от 17 март. На ски пистите в курорта няма да се допускат туристи от 17 март до 29 март включително.

От ръководството са взели решението за преустановяне на дейността си във връзка с въведеното извънредно положение в страната и с оглед на опазването на здравето на всички туристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!