Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Четири проектонаредби на фармако-терапевтични ръководства за обществено обсъждане

OFFNews 19 август 2019 в 14:05 1164 0

Снимка Pixabay

Четири проекта на Наредби на фармако-терапевтични ръководства публикува МЗ за обществено обсъждане отново, става ясно от Портала за обществени консултации на Министерски съвет.

Проектите са за ръководства по клинична хематология, по нуклеарна медицина, за лечение на неврологичните заболявания и по анестезиология и интензивно лечение.

Целта на прилагането им е да се въведе единен терапевтичен подход при предписването и прилагането на лекарствените продукти и се гарантира оптималния ефект при диагностични и терапевтични цели в обхвата на медицинските специалности, се посочва в мотивите на към проектите.

Според Министерството на здравеопазването спазването на единен алгоритми за лечение гарантира по-висок ефект за широкия кръг пациенти. Пълният текст на проектите можете да откриете в правителствения портал за обществени консултации.

Срокът за общественото обсъждане на проектите е 14-дневен, тъй като те вече са минали етапа с 30-дневното обсъждане от публикуването им. Текстовете са преработени, според постъпилите предложения и становища и са одобрени от експертните съвети по специалности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови