Quantcast

Бойко Пенков ще оглави комисията за лекарствата

ОFFNews Последна промяна на 07 януари 2015 в 13:19 1880 2

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков е новият председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, съобщават от правителствената пресслужба.

Той заменя на поста Лидия Нейчева, която бе затруднена да ръководи Комисията поради липса на кворум за вземане на решения.

Комисията по прозрачност е орган, пред който могат да се обжалват решенията на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Бойко Пенков е възпитаник на Медицинската академия в София и е магистър по медицина с придобити специалности по вътрешни и по белодробни болести.

Има над 32 години трудов стаж и професионален опит в областта на здравеопазването, като е заемал отговорни длъжности в лечебни заведения, НЗОК, Министерството на здравеопазването. Бил е председател на Комисията по прозрачност в периода ноември 2013 г. - август 2014 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2015 в 16:28

Да, нека не забравяме, че той беше заместник-министър от квотата на ДПС в предишното правителство..Иначе ГЕРБ се разграничава от ДПС, само зам.-министрите са същите...

07.01 2015 в 14:34

На тоя синекур ще му намеря работа като GP или в Скороя помочь,че да му видим специалностите!
То че в илачите е далаверата е ясно.
 
X