Безплатни прегледи в УМБАЛ ''Александър Чирков''

OFFNews 28 септември 2022 в 15:00 958 0

болница

Снимка Фейсбук профил

УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков"

По повод Световния ден на сърцето в УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков“ ще се извършват безплатни профилактични прегледи от 08.00 до 12.00 часа на 29.09.2022г. Всеки може да се прегледа в диагнистично-консултативния блок на болницата.

Световният ден на сърцето е най-голямата международна инициатива за превенция на сърдечното здраве. Ежегодно чрез различни събития по света се повишава информираността на обществото относно сърдечно-съдовите заболявания, опасността за здравето, която представляват и превенцията им.

Към момента те продължават да бъдат една от водещите причини за заболяемост и предотвратима смъртност в световен мащаб, като всяка година отнемат живота на над 18 милиона души. Затова е важно хората да познават рисковите фактори за развитие на тези заболявания и контролирайки ги, да се предпазват.

Сърцето е единственият орган, който можем да чуваме и чувстваме. То е първият и последният признак на живота. То е едно от малкото неща, които имат потенциала да обединят всички нас като хора.

Екипът на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков“ поздравява всички лекари, сестри и медицински работници в България и пожелава много здраве и професионални успехи!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews