Без подобрение е състоянието на жената, която пострада в катастрофата на Околовръстното

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2022 в 14:03 904 0

д-р Валентин Димитров

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Френската гражданка, пострадала при катастрофа на „Околовръстното шосе“ в София, остава с опасност за живота, съобщи пред журналисти директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

„Винаги има реална опасност за живота при такава катастрофа и такава травма“ заяви д-р Димитров.

Това е една нелепа история, при която има загинали и тежко пострадали чужди граждани. След първоначалното хоспитализиране в болница „Света Анна“, колегите са преценили, че нивото на медицинска грижа, което можем да дадем в „Пирогов“, ще може да даде най-добър шанс на тази жена за оцеляване. Във вчерашния ден, след разговори между двете болници, жената е транспортирана и хоспитализирана при нас, посочи директорът на лечебното заведение.

Той увери, че лекарите са предприели всички необходими действия.

Отново е направена оценка на нейното състояние. Направени са манипулации, свързани с обременяване на проблем в гръдния кош, както и оценка на травмите, които са в таза и гръбначния стълб. Предстоят още манипулации. Надяваме се, че крайният резултат ще бъде положителен, но не се ангажираме с каквито и да са прогнози, коментира още д-р Димитров.

В ранните часове на 25 септември на „Околовръстното шосе“ в София френски гражданин загина при тежка катастрофа. При инцидента пострадаха още двама души, а негова 62-годишна сънародничка продължава да бъде в тежко състояние. Заради инцидента като обвиняем прокуратурата привлече Димитър Любенов, шофирал спортния си автомобил с превишена скорост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови