6 дни по-късно: Основни свидетели не са разпитани за катастрофата на Околовръстното

Органите на момчето, което загина при инцидента, ще спасят четирима души

OFFNews 01 май 2015 в 09:36 6589 3

На 26 април стана тежък инцидент на Околовръстното шосе. Тогава "Порше Кайен" помете две момчета, слезли да помогнат на аварирал автомобил.

25-годишният Мариян почина, а близките му решиха да дарят органите му, като по този начин ще спасят живота на четирима души. 

Инцидентът е станал в неделя, когато Нели и Цветана аварират на Околовръстното шосе. Момичетата звънят на познат за помощ. На мястото пристига загиналият Мариан заедно с още едно момче. Той спира автомобила си точно зад авариралата кола, отива да види какъв е проблемът, отваря капака и секунди по-късно "Порше Кайен" се удря първо в колата на Мариян, която удря авариралият автомобил, който пък удря Мариян. Това разказва съпругът на Нели пред Нова телевизия. По думите му джипът се е движил със скорост по-висока от 120 км/час, а в този участък има ограничение от 80 км/час. 

Веднага след удара по случайност на мястото на инцидентът пристига и съпругът на Нели. Той шофира по Околовръстното, където забелязва жена си, която му маха, за да спре, а до нея лежи тяло. По това време Мариян "все още дишаше". 

Свидетелите се обаждат на тел. 112. Първата линейка пристига след 20 мин., но се оказва, че е за седящ гражданин. След повторно обаждане и минути по-късно пристига и втора линейка.

Не се знае колко точно са били мъжете в джипа, причинил катастрофата. Съпругът на Нели е видял две момчета, но според други очевидци са били трима. Единственото, което се знае е, че са млади и че едно от момчетата е от турски произход. През цялото време седели на мястото на инцидента, но заключени в "Порше Кайена". 

Друг очевидец - Ивайло разказва, че малко преди верижната катастрофа на Околовръстното, е видял същия този джип да се движи с "бърза скорост" по бул. "България". Той разказва, че останалите автомобили се движили с 40-50 км/час по булеварда, а "Порше Кайена" "така ги надминавал, че все едно били спрели". 

Основни свидетели все още не са разпитани за случилото се. Вече шести ден нито Нели, нито Цветана, които освен свидетели са и потърпевши, са потърсени за показания. 

Представител на СДВР обяснява, че "работата е много, тъй като участниците са много". Оказва се всъщност, че тези участници не са повече от 10 души - момчетата в джипа, Нели и Цветана, немец с кемпер, които също е потърпевш във верижната катастрофа, предизвикана от "Порше Кайена", както и момчето, пристигнало с Мариян. 

Полицаят твърди, че "90% от участниците са разпитани". Съпругът на Нели се пита обаче защо седмица по-късно главните свидетели не са потърсени за разпит. Това, което го притеснява е да не се прикрият важни улики и доказателства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!