Олимпийски медалист спаси давещ се гей младоженец

OFFNews 09 юли 2019 в 14:13 5357 3

Филипо Манини

Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил на 50-метров басейн от 2005 и 2007 година и бронзов олимпийски медалист с щафетата 4 по 200 метра от Атина 2004 Филипо Манини влезе в ролята на спасител на плажа.

37-годишният бивш спортист е бил на почивка на остров Сардиния с приятелката си - сексбомбата Джорджия Палмас, когато чул викове за помощ.

Той веднага се притекъл на помощ, доплувал до давещия се мъж и го задържал на повърхността, докато спасителите успеят да дойдат с лодка.

"Просто направих това, което трябваше", обяснява Манини пред журналиста от Би Би Си Суруш Пакзад, който се оказал свидетел на героичната постъпка.

Името на спасения мъж е Андреа Бенедето, на 45 години. Той бил вдигнал сватба с приятеля си само два дни по-рано в Каляри и двамата били на нещо като меден месец. Двамата младоженци влезли в морето с надуваем еднорог, но Андреа паднал във водата, която била доста по-студена от очакваното.

Той се сковал и не можел да се движи. През това време отвял надуваемия еднорог в морето, а съпругът на Бенедето останал да му помага и да се опитва отчаяно да държи главата му над водата.

Техни приятели ги гледали от брега и поискали помощ от спасителите, които се втурнали за лодка.
Най-близо бил обаче Филипо Манини, който бързо стигнал до давещия се мъж.

"Той беше в голяма беда, беше много уплашен, наистина шокиран и се беше нагълтал с морска вода. Когато стигнах до него той дори не можеше да говори, не беше никак лесно да го вдигнем върху лодката, затова го оставихме върху дюшек, който други плажуващи ни дадоха", обяснява плувецът пред "Кориере дело Спорт".

Самият Бенедето бързо се възстановил, след като бил откаран в местна болница. Едва в лечебното заведение той разбрал кой е спасил живота му и съжалява, че не е успял да му благодари, но се надява, някой ден да успее.

"Първата ми мисъл като дойдох в съзнание беше за моя съпруг. Няколко часа по-късно осъзнах, че Манини е моят спасител. Надявам се да мога да му благодаря лично", споделя Бенедето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

3

rrr11

09.07 2019 в 19:34

Достойна постъпка, в такъв случай рискува и собствения си живот. А и ако не се беше хвърлил да спасява педеругата, левичарските медии щаха да го изкарат хомофоб.

14469

2

случайно прочетох

09.07 2019 в 16:28

Поздравления за Манини!Спасил е човешки живот!
И да е булка, и да е булец, няма значение.И него майка го е раждала.

11730

1

Батко

09.07 2019 в 15:49

Браво на човека, спасил е булката!