Жената на Нотариуса вероятно е работила зад бара в ‘’клуба за магистрати’’

Ще се проверява дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР

Ружа Райчева 15 февруари 2024 в 19:07 12400 1

Андрей Янкулов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Андрей Янкулов в Народното събрание

Жената на убития Мартин Божанов-Нотариуса освен в ГДБОП е работила в т.нар. "клуб за магистрати" SS. "Тя е работила в ГДБОП, но и във въпросния клуб, дали като доброволка зад бара. Става дума за неслучайно лице". 

Това съобщи директорът на "Антикорупционен фонд" (АКФ) Бойко Станкушев по време на изслушване в Народното събрание на първото заседание на временната комисия за разследване на фактите около групата за влияние в съдебната власт, свързана с убития Божанов. 

КПКОНПИ следила магистрати от клуба на Нотариуса със СРС-та

"Тя е работила в ГДБОП, но и във въпросния клуб, дали като доброволка зад бара. Определено става дума за неслучайно лице, а не просто за един член на семейството. Трябва да се провери дали не става дума за целенасочено възпрепятстване или забавяне на разследването след убийството на Мартин Божанов", каза Станкушев и добави, че се надява тези въпроси да получат отговор. 

Станкушев заяви, че е сигурен, че ако се провери Търговският регистър за съдружниците на Божанов, ще се видят имотите, които са били прехвърляни с измама и ще "се научат много неща". 

Директорът на АКФ каза, че Божанов е извършвал незаконна дейност със множество незаконно придобити имоти. "Те са влизали в регистрите на имена на негови сътрудници. Проверете кои са тези хора. Ние бяхме дотук", призова депутатите Станкушев.

Той беше категоричен, че ако АКФ имаше доказателства за замесени в казуса политици, щеше да ги е обявил.

От ГРАО съобщиха, че Божанов е сменял ЕГН-то си. Страшият правен съветник на АКФ Андрей Янкулов коментира, че да си смениш ЕГН-то във времето, в което го е направил Нотариуса, не е било толкова трудно. "Не мисля, че това е индикация за особеното положение на групата около Божанов", коментира юристът. 

Янкулов каза, че трябва да се потвърди дали Мартин Божанов е бил доброволен сътрудник на оперативен работник на МВР. "Така му е давана на него лично някаква протекция, дали като сътрудник на МВР, но и от друга страна това е възможност за легитимация пред клиентите му", заяви адвокатът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки