Жена взе пари да гласува. Съпругът се ядоса, че той не е взел и разказа цялата схема

OFFNews 16 декември 2021 в 18:01 11651 0

Ядосан мъж от монтанското село Ерден предаде купувач на гласове на полицията, след като не получил 50 лева, за да даде гласа си за определена партия.

Купувачът на гласове е привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Монтана. 

Ден преди последните избори - на 13 ноември, С.И. срещнал познат в центъра на Ерден и се поинтересувал дали ще гласува за народни представители и за президент. След като човекът отговорил, че ще гласува, задържаният му дал 50 лева с конкретна инструкция за номера на бюлетината.

В деня на изборите С.И. бил в кафене в селото и се разбрал с местна жена да гласува за определена партия и кандидат-президенстка двойка срещу 50 лева. Парите обаче били обещани в присъствието на съпруга й. Жената изпълнила договорката, като отишла до секцията и гласувала. Връщайки се в заведението, С.И. й дал парите, а съпругът й попитал дали и на него няма да му бъде платено, за да гласува.

Обвиняемият му отказал с обяснението, че „много говори“. Ядосан от пренебрежителното отношение, мъжът разказал на полицейски служител за случилото се.

Установено е също, че по време изборите през юли С.И. дал 80 лева на двама души, които ги прибрали, но гласували за друга от исканата от С.И. партия.

Свидетелите по делото са дали показания пред съдия.

Делото срещу осъждания по-рано С.И. продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови