Жена осъди общината, след като тролей премаза краката й

OFFNews 20 февруари 2024 в 10:30 803 1

тролей

Снимка Интернет

Столичната община е осъдена да плати обезщетение от 80 000 лв. на жена, която преди 6 г. е претърпяла инцидент с тролей. Превозното средство е премазало краката ѝ след спъване в дупка на тротоара при опит да го догони на спирка в центъра на града.

Решението е на Софийския градски съд, където жената е завела частичен иск срещу общината за 44 900 лв. – втората част от претендираните от нея общо 80 000 лв. за неимуществени вреди от инцидента. Преди 2 г. съдът е присъдил на пострадалата първата част от исканото обезщетение от 35 100 лв. и така общата сума, която общината трябва да плати, става 80 000 лв., съобщи "Лекс".

Случаят е от 2018 г. Жената пресякла кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев" и се затичала, за да хване пристигащия тролей №5 на спирката. Но пропаднала в дупка на тротоара, която не забелязала. Краката й останали на пътното платно и тролеят ги премазал.

Резултатът от инцидента бил счупвания и размачквания на лявата подбедрица и на ходилата на двата крака. Последвали 13 операции, съпроводени със силни болки, като лечението ѝ не е приключило и предстоят още. Освен това е необходима допълнителна рехабилитация.

В исковата си молба тя пише, че освен физическите травми, след инцидента изпитва ужас от тъмно, има чувството, че я връхлита тролей, често сменя настроението си, сънува кошмари и се страхува да се движи сама. 

Според пострадалата общината носи отговорност за причинените ѝ вреди, защото е длъжна да поддържа пътищата и тротоарите в състояние, което да не създава опасност за живота и здравето на хората.

Решението на СГС не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика