Заподозреният за убийството на Виктория Маринова пристига у нас в сряда

OFFNews 15 октомври 2018 в 18:23 5177 0

Очаква се 21-годишният Северин Красимиров, който е заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория, да бъде доведен в България в сряда, съобщава БНР, позовавайки се на свои източници.  

Съдебна охрана ще придружава мъжа, очаква се той да дойде с полет от Франкфурт. В България, отново с конвой, той трябва да бъде отведен до ареста в Русе.

После трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Това трябва да стане в присъствието на адвоката му.

В момента той е обвиняем задочно. След пристигането му в България, до 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

В Германия мъжът призна,че е убил, но не и че е изнасилил Виктория Маринова. Тези признания нямат процесуална стойност по българските закони и  той трябва да трябва да бъдат потвърдени показанията си и пред българските разследващи.

Ако Красимиров се признае за виновен, той може да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови