Задържаха жена, пребила до смърт майка си

OFFNews 06 юли 2020 в 11:56 1959 1

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняема 46-годишната Д.В. за това, че е умъртвила по особено мъчителен и жесток начин 68-годишната си майка. Жената била в безпомощно състояние.

На 4 юли в 03:47 ч. в РУ–Хасково е получен сигнал от 21-годишната внучка, че баба й е в тежко здравословно състояние. Пристигналият на място полицейски екип установил, че Д.В., заедно с подаващата сигнала и 12-годишно момиче, всички нейни роднини, са изнесли на улицата трупа на пострадалата, увит в чаршаф.

Тялото е било в стадий на разложение, което затруднило изясняване на причините за смъртта. Назначената аутопсия показала, че на жертвата е бил нанесен побой преди три дни, като жената е починала в резултат на получените телесни увреждания.

Д.В. е била задържана от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането й в качеството на обвиняема срокът на задържане е увеличен на 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови