За зоопарка в Пловдив: един оневинен, но кмет и бивш заместник не

OFFNews 06 септември 2019 в 19:01 2827 0

Пловдив, зоопарк

Снимка offnews.bg

Специализираната прокуратура е свалила обвиненията на кмета на район „Западен“ Димитър Колев за злоупотреби при изграждането на зоопарка, наказателното производство срещу Иван Тотев и вече бившия му заместник Димитър Кацарски обаче продължава.

Обвинителният акт срещу тримата беше върнат от Специализирания наказателен съд на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения на 15 юни м. г. и оттогава единственото движение по делото е изключването на Колев от списъка на обвиняемите, съобщава ПловдивПрес.

Довършването на зоопарка обаче ще се забави още, защото кметът Иван Тотев е решил да прекрати договорите на фирмите, които извършват строителството и надзора. „Получих поредните им становища защо не могат да започнат да работят и съм разпоредил договорите да бъдат прекратени. Не искат да работят, никакви аргументи нямат, в администрацията са шокирани“, заяви Иван Тотев.

Според него и за строителството, и за надзора остават малко дейности, които са за дребни суми, и работата може да бъде възложена не чрез нови конкурси по обществени поръчки, а по кратката процедура с покани. Затова и кметът смята, че времето до края на мандата му ще е достатъчно, за да избере фирмите, които най-сетне да довършат зоопарка.

Строител на зоопарка беше асеновградската фирма „Запрянови 03“, а надзорът беше възложен на софийското дружество „Корект консултинг“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови