За четири дни осъдиха пиян шофьор на 2.5 г. затвор

OFFNews 05 януари 2016 в 10:53 5472 7

За четири дни осъдиха пиян шофьор на 2.5 г. затвор

Районният съд в Пловдив осъди мъж на 2 години и половина затвор, след като бил хванат да шофира след употреба на алкохол.

От 2007 г. до 2014 г. 25-годишният Митко Пенчев е бил осъждан три пъти за шофиране в нетрезво състояние, като са му налагани наказания – пробация и лишаване от свобода условно. Последният път е спипан от пътните полицаи с концентрация на алкохол в кръвта 2.1 промила, след като преди това получил условна присъда. 

Към 22 часа на 26 декември той се подкарал „Мерцедес Е 220“ и потеглил по ул. „Елба“ в Пловдив. Полицейски служители забелязали, че колата се движи без преден регистрационен номер и я спрели за проверка. На Пенчев е извършен тест с дрегер и уредът отчел 2.10 промила. Полицаите му издали талон за медицинско изследване, но той отказал да даде кръвна проба за наличие на алкохол.

„Въпреки трите си осъждания за шофиране в пияно състояние, Пенчев не е коригирал своето поведение, освен това никога не е имал правоспособност да управлява моторно превозно средство и с това си поведение сериозно е застрашил безопасността на участниците в движението по пътищата. Щастлива случайност е, че не се е стигнало до пътен инцидент“, коментира прокурорът по делото Георги Кърпаров.

Съдебният акт на Районен съд-Пловдив е влязъл в сила на 30 декември 2015 г. след споразумение и е окончателен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови