ВКС намали присъдата на рецидивист, блудствал с 80-годишна. Защото е млад, необразован и незрял...

OFFNews 26 септември 2018 в 20:57 8960 2

Присъдата от 15 години лишаване от свобода спрямо 18-годишния С.С., постановена от Пловдивския окръжен съд и потвърдена от Апелативния съд, е намалена на 12 години от Върховния касационен съд.

Подсъдимият е признат за виновен в извършване на четири престъпления: - блудство с 80-годишна жена, която е със 100 процентна инвалидност; противозаконно отнемане на лекия й автомобил „Мазда“; кражба на парите на пострадалата и грабеж на златните й накити.

Престъпленията са извършени в землището на село близо до Садово на 16 – 17 август 2016 година.

Възрастната жена се е придвижвала с две патерици, но обвиняемият ги изхвърлил, отнел й златните накити, блудствал с нея, откраднал колата й и я изоставил на полето, откъдето тя е успяла да изпълзи до пътя едва на следващата сутрин. Намерили я отиващи на работа хора, които извикали линейка и полиция.

Мотивите на върховните магистрати за намаляване на наказанието са, че пловдивските съдилища правилно са отчели седемте осъждания на подсъдимия като утежняващи обстоятелства, но не са взели предвид като смекчаващи такива младата му възраст и социалната му незрялост, обусловена от липсата на образование.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщават от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови