Ексклузивно Еврокомисията: Не сте готови за еврозоната

ВАС реши: Методи Байкушев остава кмет на Благоевград

OFFNews 17 юни 2024 в 18:06 3570 1

Методи Байкушев

Снимка БГНЕС/СКРИЙНШОТ ОТ ВИДЕОКЛИП ОТ ПРОФИЛА НА ESPRESSO CULTURA ВЪВ ФЕЙСБУК

Кмет на Благоевград Методи Бйкушев

Методи Байкушев (ПП-ДБ) остава кмет на Благоевград, реши Върховният административен съд. До решението на ВАС се стигна след като бившият кмет на града Илко Стоянов (ИТН) оспорва резултатите. 

На първото заседание пред Административен съд - Благоевград Стоянов поиска да бъдат преброени бюлетините от всички изборни секции в общината.

В жалбата си той твърдеше, че има редица грешки при провеждането на местния вот през октомври миналата година.

При проведеното повторно преброяване на част от бюлетините бяха открити бюлетини със спорни гласове, но това не беше сметнато като достатъчно основание за касиране на вота в града, тъй като разликата между двамата кандидати е над 800 гласа.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    2104

    1

    Mateevk

    17.06 2024 в 18:31

    Няма празно! Навсякъде, където ППДБ успя да победи на местните избори, се започна търсене на теле под вола, за оспорване на вота и сваляне на кметовете с най-различни хватки. Вече се получи при двама районни кметове във Варна, а и на кмета май още не му се е разминало. В София още не е ясен изходът от обжалването на Григорова, макар за проверилите вече протоколите да е ясно, че не може да има изненада. Чувах и за атаки срещу кмета на Пазарджик. Ей това е стилът на ГЕРБ и придворните им като ИТН. Тях не ги вълнуват гражданите, а да ударят и разкарат отвсякъде ППДБ, за да не им пречи. Това е някаква параноя и не е нормално, но е логично местно продължение на многомесечната кална битка на централно ниво, водена стръвно от вожда на ГЕРБ и верните му псета, които насъскваше срещу партньорите си в управлението.
     
    X

    Историите на Иво Иванов