ВАП подхвана и проблемите с тока

OFFNews 08 октомври 2020 в 10:26 1662 0

Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи проверка на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за състоянието на енергийните съоръжения в районите, в които периодично постъпват сигнали за влошено качество на електрическата енергия.

Според Закона за енергетиката КЕВР контролира изпълнението на лицензионната дейност в тази област, включително изпълнението на изискванията за сигурност на доставките на електрическа и топлинна енергия или природен газ и за ефективно използване на енергията и енергийните ресурси.

Спазването на разпоредбите на закона, обезпечаващи сигурността на снабдяването, непрекъснатостта и качеството на електрическата енергия са от изключителна важност за обществото в условията на предстоящ зимен сезон, казват от държавното обвинение.

Резултатите от проверката трябва да се обобщят в доклад, който да съдържа направените констатации и предприетите мерки от КЕВР, както и да се посочат евентуални случаи с данни за извършени престъпления, които да бъдат изпратени на съответните прокуратури или органи на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!