Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Условна присъда за жена, опитала да присвои 350 хил. лв. с мнима къща за гости

OFFNews 28 януари 2021 в 15:49 2863 0

Десет месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок получи жена, присвоила 348 000 лева от евросредства, съобщиха от държавното обвинение. 

Споразумението е между Окръжната прокуратура в Монтана и защитата на подсъдимата Д.С. 

На 15 октомври 2015 г. жената, представител на еднолично търговско дружество, подала в Регионална разплащателна агенция към Държавен фонд "Земеделие" заявка за плащане по мярка 311 "Разнообразяване към земеделски дейности по програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г." и приложените към нея таблица за разходи и количествено-стойностна сметка за обект – къща "Емили".

Тя подала подправени документи - разрешително за въвеждане в експлоатация, приемо-предавателен протокол между строителя и инвеститора за всички извършени строително-монтажни работи, удостоверение за категоризация на обект. В действителност такива документи реално не съществували.

Не били изпълнени и дейности по проекта, посочени в декларацията за завършена в срок цялата инвестиция – зидарски и тенекеджийски работи, фасада, осветителна и вентилационни инсталации, водопроводни мрежи, канализация, електрически табла, захранващи линии, обзавеждане и други.

С действията си Д.С. целяла да получи средства в размер 348 000 лева от фондовете, финансирани от Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!