Убиецът на младото момиче от Айтос плаче в съда, че го обичал

OFFNews - Бургас 19 юни 2018 в 16:18 11177 3

Снимка gramofona.com

Убиецът днес усърдно криеше лицето си от медиите

Теньо Енчев, който преби до смърт 19-годишната си приятелка и майка на детето му в Айтос, се разплака днес в Окръжния съд в Бургас, докато се гледаше мярката му за неотклонение.

Криминално проявеният мъж твърдеше пред магистратите, че престъплението станало след скандал, съжалявал за стореното и най-много обичал убитата от него Ивета.

Енчев, когото го грози доживотен затвор, ако бъде признат за виновен, поиска сам да остане в ареста за постоянно. Това беше и решението на магистратите.

Служебният адвокат, Пламен Генов, се опита да го изкара жертва на прехода.

“Той е дете на разведени родители, разделени – още в началото. Той се е преместил с майка си в София. Баща му е останал в Айтос. След години се връща и това е плод на всичко онова, което обществото, към онова време, се е отнасяло към всички онези деца на прехода“, коментира Генов.

Теньо е имал присъди за кражби още като малък. Едва в неделя, когато са му повдигнати обвиненията, той бил осъзнал какво се е случило. Те имали връзка с Ивета още, когато тя е била на 13 - 14 години. Във фаталната вечер и двамата са били употребили алкохол, каза адвокатът и поясни, че конфликтът между тях е възникнал заради детето.

Обвинението днес е преквалифицирано в убийство, извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив, поясни прокурор Елгина Чалъмова. Доказателствата сочат, че Теньо, освен че е удрял приятелката си, я е и ритал. Той е направил пълни самопризнания.

Починалата Ивета не е подавала жалби за домашно насилие. Сигнал за това е бил подаден от техни съседи, чули викове за помощ, при семеен скандал преди година и половина. При пристигането на полицейски патрул Ивета е отрекла подобно нещо. Показанията на майка ѝ сочат обратното. Самата жена се е оплаквала, че Теньо я е биел, а майка ѝ я е виждала и с наранявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!