Цацаров проверява прокурора по делото срещу Ембака за убийство на "Струма"

OFFNews 12 юли 2016 в 19:51 2817 5

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил пълна проверка на наблюдаващия прокурор по делото срещу Емил Първанов - Ембака, който преби до смърт работник на магистрала "Струма". 

Съдът обяви, че срещу Ембака са събрани достатъчно доказателства, но въпреки това го освободи срещу най-леката мярка - "Подписка", тъй като законът не позволява той да бъде задържан повече от 8 месеца. 

Цацаров е разпоредил проверката срещу прокурора по делото, след като се е запознал с мотивите на Апелативния съд в София, обясни пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Тя уточни, че целта е да се установят причините за забавянето на разследването. 

Главният прокурор е разпоредил и пълна проверка на всички досъдебни производства, които се наблюдават от този прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевград, както и всички проверки, които той наблюдава и контролира.

От думите на Арнаудова стана ясно още, че Емил Първанов няма да бъде освободен, а ще бъде задържан под стража по дело за закана в убийство, което се гледа в Софийския районен съд.

Освен това Софийска районна прокуратура му е повдигнала обвинение за подбуждане за палеж и има разпореждане за неговото задържане до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!