Прокуратурата иска 20 години затвор за Ембака, убил работник на "Струма"

OFFNews 11 ноември 2015 в 13:35 2385 0

Прокуратурата иска присъда от 20 години за Емил Първанов - Ембака заради убийството на работник на ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма” през миналата година, съобщи агенция "Фокус".

Искането е мотивирано на базата на всички събрани доказателства, на показанията на множество свидетели, както и на факта, че обвиняемият е осъждан многократно за извършени престъпления, но наказателната репресия при него не е изиграла ролята си.

Окръжен съд-Благоевград постанови, че няма съмнение в авторството на деянието, като подчерта, че взима предвид и присъствието на обвиняемия пред болницата след престъплението. Съдът подчерта, че опасността задържаният да извърши друго престъпление е реална и отбеляза, че наказанието за убийство е минимум 10 години лишаване от свобода.

Така по чл.64 ал.4 от Наказателни кодекс Емил Димитров Първанов остава в ареста с мярка за неотклонение и задържане под стража. Защитата на обвиняемия има право да обжалва решението на Окръжен съд-Благоевград в 3-дневен срок, считан от днес.

Ако решението бъде обжалвано, следващото дело ще се състои на 17 ноември 2015 година от 10.30 часа в Софийски Апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !