Цацаров и сие бойкотираха заседание на ВСС заради протест с болтове (видео)

Юлиан Христов 29 юни 2017 в 10:24 7828 8

Хората около Цацаров във ВСС напуснаха заседанието заради бдението в подкрепа на Панов

Членовете на ВСС, които гравитират около главния прокурор Сотир Цацаров, напуснаха демонстративно заседанието заради бдението в подкрепа на Лозан Панов пред сградата на съвета.

По-рано днес пред ВСС се събраха 20-на души, които освиркаха председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и посрещнаха с овации председателя на ВКС Лозан Панов.

Обиден от поведението на протестиращите, Колев заяви, че няма желание да продължи участието си в заседанието и напусна залата. След него се изказа и главният прокурор, според когото в "сайтове на обвиняеми" се появили снимки с болтове пред ВСС. 

"Гледайки монитора пред себе си, отварям сайт на подсъдимо лице. Виждам болтове. Гледам друг сайт на обвиняем, виждам същото. Някак си този цирк ми идва в повече, желая ви приятна работа", заяви Цацаров и напусна залата. В същото време в дневния ред беше заложено предложение да се разгледа сигнал срещу Лозан Панов в публикация на сайта Блиц.

Заедно с Цацаров заседанието напуснаха и по-голямата част от членовете на ВСС. 

"Не за първи път заседаваме в условия на протести. Имаше и агнешки главички, имаше и некролози", каза Соня Найденова, която призова колегите си да се върнат на местата си.

Заседанието на ВСС беше прекратено поради липса на кворум.

Преди това беше обсъждана темата с автопарковете в съдилищата. В доклад на главния секретар на ВСС беше направено предложение да бъдат бракувани 47 стари автомобила. Цацаров се застъпи за съдиите, като каза, че по този начин ще останат без транспорт. Той предложи да се направи анализ дали да не бъде направена централизирана обществена поръчка за съдилищата, които се нуждаят от нови автомобили. 

"Всичко друго е един безсмислен спор. Казваме им: "Бракувайте си автомобилите", след което остава градският транспорт", каза Цацаров преди да напусне заседанието на съвета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

7

Гледай ти, нямал желание да продължи участието си?!
Като някоя каприциозна примадона!!

Ами стой си в къщи и освободи местото за хора които имат желание да работят!

Самозабравили се дембели!!!

12392

6

мгергов

29.06 2017 в 13:36

Ще ги обидя аз тези!

13780

3

Перко

29.06 2017 в 11:54

Не може ли на тези наглеци да им се спрат заплатите докато започнат да работят

17439

2

мнение от IP

29.06 2017 в 10:47

Ами като няма агнешки главички защо да стоят...

17156

1

aviatora

29.06 2017 в 10:39

Престъпниците окоро Цацаров напуснаха заседанието...