Quantcast

Свидетели по делото за КТБ са арестувани и обвинени за пране на пари

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2019 в 22:02 3364 2

Свидетели, които предстои да бъдат разпитани в съдебно заседание по делото КТБ, са задържани в Следствения арест на "Г. М. Димитров". Повдигнати им са обвинения, съобщи в e-mail до OFFNews.bg адвокат Константин Симеонов.

"Утре, 12.01.2019 г., в Специализирания наказателен съд ще се разглежда искането на Специализираната прокуратура за постоянното задържане на тези лица. В качеството си на защитник на Цветан Василев, подсъдим по горепосоченото дело, се чувствам задължен да присъствам, за да не се допуска по подобен репресивен начин незаконно влияние върху свидетелите чрез сплашване и лишаване от свобода" - заяви Симеонов.

Той е на мнение, че "чрез действията на прокуратурата сериозно се застрашават правата на българските граждани и е необходим широк обществен дебат за случващото се в Специализираната прокуратура и Специализирания съд."

От източници в прокуратурата БНТ има информация, че на шестима са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група с цел пране на пари. 

Източници на БНР твърдят, че разследването срещу тях е едно от десетките, отделени от мегаделото КТБ. Започнало е за укриване на данъци, но преди време е трансформирано в дело за пране на пари. В обвинението е записано, че арестуваните са действали по поръчка на организираната престъпна група, отговорна за източването на КТБ, а сумата, за която са обвинени, е 2,5 млн. лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

2

Jinx

14.01 2019 в 22:01

Ами щом са бъркали в кацата с Василев, защо не?

22179

1

ELPIDA

12.01 2019 в 00:20

Аре ся ,ново двайсе! Бабината ви! Не ни интересуват милионите! Къде са милиардите?!