Свидетел по делото "Наглите" иска да излезе от затвора, прокуратурата не дава

OFFNews 18 януари 2018 в 14:31 15011 0

Свидетел по делото

Снимка viaranews.com

Софийски градски съд е уважил молбата на един от свидетелите по делото "Наглите" Васил Маникатов за условно предсрочно освобождаване от затвора. Той е изтърпял половината наказание, като му остават 6 години и 6 месеца, но заради добро поведение в затвора съдът е преценил, че наказанието е изпълнило предназначението си. 

Непосредствено след проведено съдебното заседание, Софийска градска прокуратура е подала протест срещу определението на съда, тъй като счита, че то е неправилно и незаконосъобразно.

Васил Маникатов изтърпява поотделно две наказания за разпространения на наркотици, като за първото деяние му е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 8 години, а второто му наказание в размер на 15 години „лишаване от свобода“ е сформирано чрез групиране на наказания по няколко отделни присъди.

Към настоящия момент Маникатов е изтърпял общо от двете наказания 1 6г. и 5 месеца.

Софийска градска прокуратура не споделя становището на Софийски градски съд, че спрямо Маникатов са осъществени целите на наказанието и е постигнато превъзпитателно въздействие. Не са налице доказателства за неговото поправяне и с оглед обществената опасност като деец и тежестта на извършените от него престъпления е необходимо да изтърпи я цялост наложените му наказания.

Предстои произнасяне по протеста на СГП от Апелативен съд гр. София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!