Наглите не са се върнали, обратното твърдение би било политика, смята Цацаров

OFFNews 31 август 2017 в 15:51 8955 6

Наглите не са се върнали, обратното твърдение би било политика, смята Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров не смята, че групата за отвличания "Наглите" се е върнала. На въпрос дали има възраждане на групата, той отговори: "Не мисля, че има".

Цацаров обясни, че отвличането е тежко криминално престъпление. "Няма общество, което е застраховано от такива престъпления. Нека да дадем възможност на хората, които в момента работят по престъплението да си свършат работата. Вместо да се правят политически обобщения или не Дай Боже спекулативни твърдения, които по никакъв начин няма да допринесат за работата на хората, които не са спали цяла нощ", допълни главният прокурор.

Той обясни, че че се работи по всички версии за изчезналия Адриан Златков.

Колата на 25-годишния Адриан Златков беше открита вчера, изоставена на път в село Герман, където семейството има къща. Бизнесът на семейството е търговия с луксозни автомобили и камиони. МВР няма данни за искан откуп за изчезналия.

„Прокуратурата работи в пълен синхрон с ръководството на МВР. В постоянна връзка съм с главния секретар на МВР. Сформиран е екип, в който участва наблюдаващият прокурор, представители на всички главни дирекции на МВР”, каза Цацаров, цитиран от БНТ. Той увери, че са взети мерки информацията по разследването да бъде максимално ограничена в рамките на работещите в този екип.

„Работи се постоянно. Работи се по всички версии. На този етап интересите на разследването не позволяват да бъде представена каквато и да е друга информация. Наблюдаващият прокурор, така и ангажираните по случая служители на МВР, работят денонощно“, посочи главният прокурор.

Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов отказаха да квалифицират отвличането като провокация към правителството. Двамата заявиха, че изнасянето на информация по случая би попречила на разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

31.08 2017 в 17:53

Наглите са тук и ни управляват успешно вече почти 30 години. Ония "Нагли" са жалка работа пред нашите вечни вождове.

А за отвлечения - жалко. Моето предвиждане е, че няма да бъде намерен. Дано не съм прав. Дано!

Поздрав!