Синът на шефа на ДАНС вероятно е пушил канабис, преди да загине в катастрофа

OFFNews 22 декември 2015 в 12:44 19411 13

Синът на шефа на ДАНС вероятно е пушил канабис преди катастрофата, в която загина

Синът на председателят на ДАНС Димитър Георгиев вероятно е употребил канабис преди катастрофата, в която загина на 2 април 2014 г. Това стана ясно в съдебната зала днес. В урината и кръвта на загиналото момче е открито наличие на канабис.

Юлиян Георгиев се вряза в автомобила на бизнесмена Георги Илиев със 120 км/час. В същото време Илиев, който е един от собствениците на верига пицарии "Виктория", направил забранен завой и точно в този момент препречил пътя на моториста. 

"Към 21 часа се отправих от дома си към Ловен парк, посока КАТ и оттам исках да вляза през "Симеоновско шосе". Не съм се движил с висока скорост, правил съм ляв завой пред полицията и затова знам, че мога да правя лял завой. Пускам отрано ляв мигач, видях светлина от автомобил, извърших ляв завой и чух метален удар. Слязох, видях мотора под колата ми, изпаднах в паника, защото не виждах тяло. Първото, което направих, беше да се обадя на жена ми, казах ѝ, че съм участник в произшествие със загинал. Направиха ми тест за алкохол, нула промила, направиха ми и тест за наркотици", разказа подсъдимият Георги Илиев в съда, цитиран от Нова.

"Познавам подсъдимия, не съм очевидец съм, но присъствах след местопроизшествието. Не помня с подробности. Аз имах уговорка с г-н Илиев да се видим в пицарията в Ловния парк, чаках на светоара и чух тътен, шум. Видях, че има коли и ги подминах, за да направя безопасен обратен завой, върнах се на входа на Ловния парк. Имаше катастрофа между автомобил и мотор, в посока центъра. Видях г-н Илиев, питах го какво се е случило, той беше шокиран. Останах с него за подкрепа. Разбрах, че мотор се е врязъл в автомобила на г-н Илиев и за нещастие мотористът е загинал. Илиев е правил ляв завой към Ловния парк и мотористът се е забил в него. Моторът беше силно врязан в автомобила, имаше разпръснати части", обясни Ивайло Батинков, свидетел на катастрофата.

Делото беше внесено в съда на 10 юли 2015 г., но няколко дни по-късно съдът го върна на прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт, поради което то беше прекратено. 

След катастрофата стана известно, че Георги Илиев е съученик на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Бащата на Юлиян - Димитър Георгиев, навремето бе един от заместниците му в МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews