Сийка Милева: Чакаме информация от Испания за къщата в Барселона, Гешев не е политик

Кражбата на един петел може да не е важна за софиянци, но за възрастния човек на село е, каза тя

OFFNews 29 февруари 2020 в 09:55 13034 2

Няма списък със следващи обвиняеми, прокуратурата работи по събрани доказателства. 

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по БНТ. "Къщата в Барселона" е една от многото проверки, които обвинението прави. Прокуратурата е изпратила официално запитване до испанските си колеги, необходимо е време, очакваме отговор, обясни тя. 

Прокуратурата не се интересува от политически лидери, министри, действаме по закон, коментира Милева недоволството на вицепремиера Красимир Каракачанов, че се атакуват само кадри на ВМРО във властта. 

Тази седмица беше повдигнато обвинение на един управител на дружество, получил 400 000 лв. евросредства, става дума за къща за гости край Батак, разкри Милева. Ще има още обвинения, не сме забравили темата, увери тя. 

До дни прокуратурата ще обяви кой са първите сделки от приватизацията на прехода, които ще провери, стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор. Целта ни е не толкова да образуваме досъдебни дела, а да информираме обществото за евентулано нанесените щети, обясни прокурор Милева. 

За жителите на София, които имат по-добър доход, може кражбата на един петел да не е важна, но за самотния възрастен човек на село не е така, коментира Милева акциите срещу битовата престъпност в малки населени места. 

Главният прокурор не е политик, мандатът му е седемгодишен, той се стреми да върне доверието в институцията, която представлява, увери Сийка Милева. 

Прокуратурата е възложила на Министерството на здравеопазването да контролира как институциите изпълняват задълженията си и какви мерки предприемат срещу евентуална заплаха от коронавирус за страната ни", допълни Милева. "Още преди месец прокуратурата е възложила съгласно своите законови правомощия на министъра на здравеопазването да осъществява постоянен контрол над институциите, които отговарят за здравето на гражданите. И тъй като не искаме да всяваме страх и паника сред населението, не сме оповестили и публично възложената ни проверка", уточни говорителят на главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

2

order

29.02 2020 в 13:00

Как` Сийке....
НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!!!!!! ГЕШТАПО... МИСЛИ ЗА ПОСЛЕ!!!!
Един човек бил много богат, имал много приятели, много познати, към които бил щедър.
Случило се обаче така, че загубил парите си. Фирмите му фалирали. Приятелите и познатите изчезнали. Жена му го напуснала, децата спрели да му говорят. Целият му живот се сринал. Опитал да намери работа тук и там, но без успех. Накрая, стигнал до дъното на отчаянието, решил да се обеси. С последните си пари влязъл в един магазин да купи въже. В магазина продавачът го попитал:
- За какво ти е това въже, човече?
- Животът ми се преобърна, загубих всичко! Няма вече за какво да живея! Ще се обеся - отговорил той.
Продавачът му дал въжето, а с него и една бележка и му поръчал:
- Щом се прибереш у вас, прочети бележката преди да се обесиш.
Тръгнал си човекът, прибрал се, приготвил примката и се сетил за бележката. Извадил я от джоба си и прочел: "НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА“…
Помислил малко човекът и някаква надежда се зародила у него. Махнал въжето от врата си.
Минало време. Малко по малко човекът започнал пак да се замогва. Възстановил бизнеса си и парите си. Решил да даде угощение в чест на това, че отново живее добре. Поканил целия град, дошъл и продавачът. Стоял кротко на една маса и само наблюдавал. Отишъл при него домакинът и му казал:
- Благодаря ти, добри човече! Ти ми спаси живота с онази бележка. Сега отново съм богат, имам приятели и животът ми има смисъл. Кажи какво да направя за да ти се отблагодаря?
Продавачът го погледнал, поклатил глава и казал:
- Нищо не искам, освен едно - запомни добре, НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА....

705

1

order

29.02 2020 в 12:58

Как` Сийке....
НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА!!!!!! ГЕШТАПО... МИСЛИ ЗА ПОСЛЕ!!!!