Шефка в НФСБ задържана за трафик на бежанци

Юлиан Христов 25 юли 2017 в 14:07 25534 10

Съпартийка на Валери Симеонов е задържана за трафик на бежанци

Председателят на структурата на НФСБ в Костинброд и кандидат за депутат Анелия Велева е сред задържаните в операцията за трафик на чужденци. Първоначално новината беше съобщена от сайта breaking.bg в понеделник.

От пресцентъра на партията потвърдиха за OFFNews, че са разпознали Велева в публикации от последните часове, в които се посочва, че тя е арестувана при операция на магистрала "Тракия" в неделя. От партията ще излязат с официално становище по-късно през деня.

"Тя е председател на структура на НФСБ в Костинброд, не е координатор. Ние не сме разговаряли със следствените органи, но разбираме, че е тя", каза пред OFFNews Румяна Атанасова от пресцентъра на партията и уточни, че по други канали информацията не била потвърдена. 

Вицепремиерът Валери Симеонов не отговаряше на позвънявания, а от партията му през целия ден отклоняваха исканията за потвърждаване на информацията. Областният координатор на НФСБ за София, на чието подчинение е Костинбродската структура на партията - Стоян Стоянов, също отказа коментар. 

От прокуратурата потвърдиха единствено, че задържаната в операцията в неделя е Анелия В., но отказаха да потвърдят дали тя член на НФСБ, тъй като партийната принадлежност нямала връзка с повдигането на обвинения.

Сред задържаните в акцията е и бивш служител на МВР. В момента на операцията групата е превозвала имигранти от границата с Турция към сръбско-българската граница.

Очаква се в сряда държавното обвинение да поиска постоянен арест за задържаните постоянен арест за групата. 

Името на вицепремиера Симеонов веднъж беше замесено покрай темата с бежанците. Шоуто на Слави изнесе данни за това, че мотела „Козият рог“ в Малко Търново, който е собственост на СКАТ ООД на лидера на НФСБ, се настаняват командировани на границата полицаи и военни. След избора му за вицепремиер стана ясно, че Симеонов е излязъл от управлението на многобройните си фирми при влизането си в политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

10

Новак

26.07 2017 в 06:49

Ние нещо не разбираме - те по чисто патриотични подбуди са искали да покажат на чуждите граждани колко красива е България. Та да сравнят тези хора пустинята на Анадола с красотата на Тракийската низина и Софийското поле. Искали са да им покажат и Западните покрайнини , а ако полицаите не ги бяха спрели можеше и Добруджа да видят. А ние веднага - трафиканти. Ей не го разнираме патриотизма на Патриотите и това си е!

12021

6

bls

25.07 2017 в 15:33

Новак, естествено, че са ги взели от оградата. Я виж линка от тая статия на нюза - Я виж статията как граничари спасили бежанци от горящ камион - 'Граничен полицейски наряд забелязал товарен автомобил „Скания“ в района на село Резово в сряда. От кабината на камиона излизали пламъци. Граничните полицаи чули викове откъм товарния отсек. От тайник в него те извели 27 нелегални имигранти - 10 мъже, 8 жени и 9 деца. Те били без документи за самоличност, представили се за сирийци." Случайно ли са били там граничните (или са посрещали), а познай чия собственост е камиона (дали не е фирма свързана с фронта). И познай как се открива спусъка за тайник в горящ камион (спусъка в кабината) ако не знаеш къде е.

12415

5

senester

25.07 2017 в 14:57

И патриотите ни едни такива,псевдо- ли, лъже- ли...

20699

3

Новак

25.07 2017 в 14:39

Остава да са ги взели направо от оградата - тази гордост на вице-премиера. Тези направо затвориха цикъла - взимат пари и от строежа на оградата и от преминаването и. А като бонусче е и хотелчето.
Но всичко това намирисва, че Боко разчиства терена. Както беше преди двайсетина години - гущерът си къса опашката,за да оцелее.

15914

2

поп Дръвчо

25.07 2017 в 14:31

Добре дошли у нас, тук всичко е наопаки.

ГЕРБ (дясната партия) дига данъци, БСП (лявата) въвежда плосък данък, Патриотарите (те и националисти) връткат трафик на араби, ДПС (турците) пробутват руски проекти.