Шефът на ВКС призова за обективна проверка на записите по "Яневагейт"

OFFNews 19 ноември 2015 в 10:50 2492 1

Шефът на ВКС призова за обективна проверка на записите по

По случая с изтеклите записи на разговор между Владимира Янева и Румяна Ченалова трябва да се направи обективна проверка на всички факти и обстоятелства.

Това каза пред журналисти председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, според когото случаят е "петно" за съдебната система.

"Това е петно върху цялата съдебна система. Тук не става дума за имиджа на определени личности, а за имиджа на съдебната система. Ето защо проверка трябва да бъде направена обективно", посочи Панов.

По думите му, проверката трябва да бъде публична, за да може обществото да бъде информирано за развитието на случая. "Ако това не се направи публично, това означава, че някой се страхува от истината. Ето защо това не трябва да бъде допускано. Не става дума за репутацията на определени лица. Ако съдия Ченалова бъде отстранена и не се направи обективна проверка на изложеното в записите, това би означавало да се отстрани метастаза, но не и да се излекува тумора", обясни още Панов.

Той обясни, че е изложил своето становище да се създаде специална комисия, която да занимава със случая, защото той е публичен. На въпрос дали трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, той отговори: "Това ще прецени Етичната комисия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови