Шефът на спецпрокуратурата: Политици и мирни протестиращи не са подслушвани

В най-скоро време внасяме обвинителен акт срещу бившия министър Нено Димов, наказанието е затвор, заяви Валентина Маджарова

OFFNews 24 юли 2021 в 08:52 4226 1

В най-скоро време спецпрокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу бившия министър Нено Димов за водната криза в Перник. Той ще бъде обвинен в умишлена безстопанственост, предвиденото наказание е затвор. 

Това стана ясно от думите на шефа на спецпрокуратурата Валентина Маджарова по БНТ. 

Миналата година от бившия премиер Бойко Борисов са снемани обяснения за Барселонагейт. Образувано е досъдебно производство, по което и сега се извършват активни действия, каза тя в отговор на въпрос. 

Политици и мирни протестиращи не са подслушвани, категорична бе прокурор Маджарова. По думите й СРС-та са се прилагали, за да бъдат защитени протестиращите от лица, които са заплашвали протичането на проявите на недоволството. 

Тя кометира и последното обвинение към бизнесмена Васил Божков: То е за това, че е ръководил организирана престъпна група с цел предприемане на действия, които да поставят в опасност живота и здравето на мирно протестиращите. Тоест да опорочат протеста. 

Искането за закриването на Специализираната прокуратура се появи в момент, когато тя работи. Тя е структурирана през 2012 г. По моя оценка са допускани грешки. Правени са такива неща, които са били най-целесъобразни. Ако в определението бухалка се има предвид постигнати резултати, включително и относно корупцията по висшите етажи на властта и справянето с ало-измамите, тогава го приемам, каза още Маджарова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови