Съдът решава да остави ли в ареста младежа, който помете балетист във Варна

OFFNews 14 септември 2018 в 07:45 2832 1

Съдът решава да остави ли в ареста младежа, който помете балетист във Варна

Варненският окръжен съд днес ще гледа мярката за неотклонение на 25-годишния мъж, който блъсна с автомобила си и уби балетиста от варненската опера Мартин Чикалов.

Инцидентът стана на 10 септември в близост до пешеходна пътека на бул ."Приморски" в центъра на Варна. 25-годишният водач избяга от мястото на произшествието, но по-късно се предаде в полицията. Той никога не е имал шофьорска книжка, съобщиха от прокуратурата.

Според държавното обвинение водачът на автомобила „БМВ“ удря велосипедист и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 38-годишният балетист е починал.

По-късно автомобилът е намерен изоставен на бул. „Цар Освободител“. По регистрационния му номер полицията във Варна установила собственика - 25-годишният и неправоспособен младеж. На 11 септември той се е предал в присъствието на адвоката си.

Той е неправоспособен водач, никога не е притежавал свидетелство за управление на автомобил. Съставяни са му два акта за управление на МПС като неправоспособен водач – през 2010 г., когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!