Съдът отмени запора върху имоти и сметки на Ветко Арабаджиев

OFFNews 21 януари 2019 в 15:29 5782 1

Пловдивският административен съд е отменил наложените от НАП възбрани върху имоти на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки, съобщи Нова тв. НАП са търсели от фирмата „Виктория Груп Корпорейшън” на Ветко Арабаджиев 606 600 лв. ДДС, а са му забранили да се разпорежда с имоти за над 16 116 304 лв.

Със свое решение от 14 януари 2019 г. съдът отменя постановлението на НАП с мотива, че е налице „свръхобезпечение”, което „сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице”. Данъчните могат да наложат нови възбрани и запори, но като този път спазят принципа на съразмерност.

В края на август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. На 1 септември заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов представиха подробности за досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв.

Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които бе издадена Европейска заповед за арест. Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

1

OffAman

22.01 2019 в 11:56

хахаха - ЗАПОЧНА СЕ!
Преводите и изпирането вървят с пълна сила.
Единственото наказание, което ще получи е да остане с това русо нещо от снимката.