Съдът отказа да пусне предсрочно от затвора Будимир Куйович

OFFNews Последна промяна на 07 август 2018 в 13:50 5345 0

Съдът отказа да пусне предсрочно от затвора Будимир Куйович

Съдът отказа да уважи молбата на черногореца Будимир Куйович за условно предсрочно освобождаване от затвора, съобщава БГНЕС.

Един от големите балкански наркотрафиканти беше окончателно осъден на 16 години затвор през 2010 година. Той бе задържан в България при спецакция в края на декември 2007 година.

„Има едно наложено наказание, което, за да бъде лицето освободено предсрочно от неговото изтърпяване, трябва да е дал достатъчно доказателства за своето поправяне по време на престоя му в местата за лишаване от свобода. В настоящия случай от всички събрани по делото доказателства, такъв извод не можа да бъде направен според мен, съдът се съгласи също с това, тъй като промяната при него, макар и от тези становища на затворническата администрация да има такава промяна, тя не е устойчива и трайна, за да може да бъде освободен предсрочно”, каза прокурорът Андрей Янкулов.

Куйович започва да изтърпява 16-годишната си присъда през 2009 г. Той е имал условно наказание, което е активирано с общото най-тежко наказание, което търпи в момента. В този момент на него му остава да изтърпи още 4 години, 3 месеца и 15 дни в затвора. От 2017 г. той е в затворническото общежитие в Казичене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови