Съдът остави в ареста младежите, отвлекли за откуп свой приятел

OFFNews 08 януари 2022 в 10:46 1395 0

По искане на Районна прокуратура - Своге съдът остави в ареста двамата 19-годишни младежи, които на Нова година отвлякоха свой приятел и взеха откуп от майка му.

На обвиняемите е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".Те са привлечени към наказателна отговорност по досъдебно производство, водено за противозаконно лишаване от свобода и изнудване - престъпления по чл. 142а, ал.1 и по чл. 213а, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че от 04,00 ч. до 13,00 ч. на 01.01.2022 г. 21-годишният В.Д. бил против волята му държан в къща в Своге. Спрямо него било упражнено насилие – нанесени удари с юмруци и с метална водопроводна тръба, както и завързване с кабел.

Майката на пострадалия била изнудвана за пари и заплашвана с убийството на сина й. Изплашена от случилото се жената предала сумата от 100 лева в района на ЖП гарата в Своге.

Извършителите на престъпленията са били установени и задържани. С постановление на прокурор в Районна прокуратура - Своге Е.Й. е привлечен в качеството на обвиняем за противозаконно лишаване от свобода и изнудване, а съучастникът му П.М. - за изнудване.

Определението на съда за взетите мерки за неотклонение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!