Съдът остави в ареста бившия шеф на Общинския съвет в Септември

Диана Варникова 09 ноември 2022 в 15:10 1034 0

Съдът остави в ареста бившия шеф на Общинския съвет в Септември

Снимка Авторът

Съдът остави в ареста бившия шеф на Общинския съвет в Септември

Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който бе задържан в неделя вечерта заради отправена закана за убийство към Йордан Цветанов от село Виноградец и за нанесен побой на семейство Георги и Валентина Шуманови от село Карабунар на 17 септември т.г., остава в ареста. Това реши днес съдия Красимир Комсалов от пазарджишкия Районен съд, който постанови постоянна мярка “задържане под стража“.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства от свидетели и медицински удостоверения, че Влайков е съпричастен към повдигнатите му обвинения. Съществува и голяма вероятност да извърши ново престъпление или да се укрие.

Представителят на държавното обвинение младши прокурор Мая Александрова допълни към тях докладна записка, писмо за образуване на досъдебно производство, копие от разпит на свидетел и други, свързани със следващото деяние на Влайков - закани за убийство спрямо 53-годишния Йордан Цветанов.

Самият Лазар Влайков поиска по-лека мярка, но не уточни каква и не се възползва от правото си на последна дума. Адвокатът на задържания подчерта, че има данни за още един участник в побоя-Йордан Халачев, който обаче не е арестуван и срещу него няма обвинение. Решението на Районния съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред окръжните магистрати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !