Quantcast

Роднини на кмета на Септември получили милиони от неизгодни сделки

Днес повдигат две обвинения на Марин Рачев

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2018 в 08:28 13957 2

Румяна Арнаудова

Задържаният при спецоперация вчера кмет на Септември Марин Рачев е контролирал 14 фирми, те са изпълнявали всички обществени поръчки на общината. Изключително драстични са случаите на безстопанственост и то умишлена. Има случаи, когато се сключва договор за ремонт на улица от 400 метра, а тя е 200, заяви тази сутрин говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV.

Днес прокуратурата ще повдигне две обвинения на Рачев - за безстопанственост и неизгодна сделка. 

Ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев коментира, че се разследват роднини на кмета. Според него близки на Рачев са получили обществени поръчки за 13 млн. лв. Прокуратурата разглежда сделки от март 2016 до март 2017 година.

В Специализираната прокуратура има сигнали за това, че и други кметове в други общини извършват сходна дейност, заяви още Арнаудова.

„Започнати са няколко досъдебни производства, но всичко е въпрос на доказателства. Когато съберем такива, които ни дават основание да предприемем явните действия по разследване, както вчера в Септември, това ще бъде извършено и в други общини“, коментира тя. 

„Нямаме данни, доказателства и твърдения, че кметът на Септември е бил изнудван. Според нас е работил доста спокойно и самоуверено“, посочи Арнаудова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8633

2

trent

02.02 2018 в 09:36

Когато има ефективни присъди за всички по веригата, изземе им се цялото имущество до 9-то коляно в полза на държавата и с енаправи нещо полезно с тях, тогава ще повярвам, сега просто откраднатите пари ще сменят собствениците се.

3181

1

ББесния

02.02 2018 в 09:23

Айде така и симитлишкия кмет, и БДЖ, и Юлен, и......