Разследват трудов инцидент по повод смъртта на охранител в парламента

OFFNews 09 юли 2018 в 07:55 3490 0

Разследват трудов инцидент по повод смъртта на охранител в парламента

Разследващите работят по версията за трудова злополука във връзка със смъртта на охранител в шахта в новата сграда на Народното събрание.

За инцидента близките на починалия 25-годишен Даниел Тасев изпратиха писма до медиите с призив случаят да бъде огласен. Близките на Даниел се притесняват, че се прави опит инцидентът да бъде потулен.

„Научих за инцидента на 7 юли, събота. Той отиде на работа на 6 юли, а на следващия ден ние се усъмнихме, че нещо не е наред, защото телефоните му даваха свободно, а той не отговаряше. Свързахме се с неговия работодател и той обеща да провери какво е станало. Когато отиват на място, го намират паднал в шахта. Ние обаче не знаем нито в колко часа това е станало, нито кога са го намерили. И до този момент нямаме информация къде е закаран трупа. Никой от полицията не ни е информирал”, обясни пред Нова тв Катя Величкова, леля на загиналото момче.

Тя разказа, че Даниел работил на този обект само нощни смени. Инцидентът е станал, когато той е бил сам на смяна. 

"Всичко е възможно в тази държава да се потули. Всеки ден стават такива неща. И все се оказва, че е трудова злополука или се е хвърлил", коментира лелята на загиналото момче.  

Бащата и братът на момчето заявиха, че искат истината да излезе наяве. До момента те не били допуснати на мястото на инцидента.

Братът на загиналия каза, че брат му е бил добър човек. "Дори някой да му се заяде, брат ми ще му се усмихне. Той беше най-лъчезарното момче", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови