Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата в Кюстендил иска от МВР до 48 часа да събере данни за купуване на гласове

OFFNews 01 юли 2021 в 16:51 2082 0

Снимка ПРБ

Районната прокуратура в Кюстендил разпореди на Областната дирекция на МВР да събере данни за купуване на гласове до 48 часа и лично да ги предаде на наблюдаващия прокурор. 

По-рано днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков даде пресконференция, на която обяви, че "бивш вътрешен министър и бивш областен управител са се срещнали в Кюстендил, за да обсъждат как да привлекат 15 000 македонци с българско гражданство, които да гласуват в България".

От прокуратурата съобщават, че е образувана докладна записка на полицейски служител от ОДМВР–Кюстендил "относно получена информация за подготовка за евентуално купуване на гласове".

В докладната записка се твърди, че на 29 юни в хотелски комплекс в Кюстендил "две лица с двойно гражданство (на РС Македония и Р България), неустановени към момента са провели среща с трето лице, жител на Кюстендил, неустановено към момента, като разговорите са били за предстоящите парламентарни избори".

От Районната прокуратура допълват, че поради липса на достатъчно данни за престъпление против политическите права на гражданите, прокурор е възложил проверка на МВР, като е дал пълни, конкретни и подробни указания за събиране на достатъчно данни, с които да бъде изяснена фактическата обстановка.

Проверката трябва да се осъществи в срок не по-дълъг от 48 часа. Материалите по преписката трябва да бъдат докладвани лично на наблюдаващия прокурор, който едва след това ще може да прецени има ли достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, пишат още от Кюстендилската районна прокуратура.

До момента не са постъпвали други сигнали, отнасящи се до предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews