Прокуратурата се заема с катастрофите, при които загинаха Ферарио Спасов и волейболисти

OFFNews 12 ноември 2023 в 15:26 1798 0

прокуратура

Снимка Архив

Окръжните прокуратури в Ловеч и Велико Търново са образували досъдебни производства за двете тежки катастрофи от вчера, при които загинаха футболният треньор Ферарио Спасов и волейболистите от "Олимпиец" (Плевен) Калоян Минков и Симеон Симеонов, както и президентът и треньор на клуба Стефка Великова.

Катастрофата с волейболистите се случи на пътя Плевен - Ловеч около 15:45 ч. в събота. Според първоначалните данни при мокра и хлъзгава пътна настилка хондата, в която са били спортистите, по все още неизяснени причини е навлязла в лентата за насрещно движение и се е ударила челно във фолксваген, управляван от 50-годишен водач.

Освен тримата загинали има и тежко ранен мъж, който също е пътувал в хондата. Водачът на фолксвагена е прегледан в болницата в Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват, уточняват от прокуратурата в Ловеч. На мястото е извършен оглед и предстои извършването на всички необходими действия по разследването за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново, е започнало разследване и на катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. Тя стана малко преди 18 часа вчера.

До момента е известно, че колата на загинали треньор се е движила в посока София в участък, в който има две платна към столицата и едно към Варна. Автомобилът на Спасов е застигнат от мерцедес, който го удря и го изхвърля от пътя. На място е починал треньорът, а водачът на втория автомобил и спътницата му са леко ранени. Шофьорът на мерцедеса е тестван за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!