Прокуратурата разпита Борисов за 'наркотрафикантите' в НС

ОFFNews 06 декември 2017 в 17:46 11295 0

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е бил разпитан днес относно изказването му за "депутатите наркотрафиканти".

Това стана ясно от главния прокурор Сотир Цацаров:

"Обясненията би следвало, казвам „би следвало”, защото не съм се прибирал в кабинета днес от парламента, да бъдат снети днес и най-вероятно са снети, защото ако не ме лъже паметта той беше призован за 11 или 11.30 ч.", каза днес Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Разпитът е бил отложен за малко по-късно от предвиденото, заяви Цацаров, защото премиерът е пътувал извън страната. 

„Нашата проверка за думите на премиера е започнала по сигнали, подадени от гражданин, от ГД „Боец“ и „Възраждане“, съобщи в края на ноември Цацаров. По-късно и от БСП подадоха сигнал за изказването на Борисов, в което той заяви, че в Народното събрание има хора, които се занимават с трафик на наркотици.

Именно това изказване стана повод бившият вече председател на парламента Димитър Главчев да изгони председателя на БСП Корнелия Нинова от пленарната зала. Тогава от БСП поискаха Борисов да даде обяснение за думите си, а Нинова попита колегите си от ГЕРБ дали не се чувстват обидени от думите на премиера.

Вместо това Главчев счете въпросите ѝ за обида към парламента и премиера и изгони Нинова от залата. На следващия ден, след намесата на премиера, той подаде оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!