Прокуратурата проверява връзвана ли е 104-годишна във видинската болница

OFFNews 23 април 2024 в 12:23 1726 0

Синините по ръцете на жената

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Синините по ръцете на жената

Районната прокуратура във Видин се самосезира след публикации в социалните мрежи и в националните медии, след като по-рано днес внукът на 104-годишна жена разказа, че баба му е била връзвана в местната болница. 

Емил Трифонов обясни, че жената е оставена в лечебното заведение без придружител. Близките ѝ получавали само сведения за състоянието ѝ, тъй като свиждания нямало.

"След като я изписаха, тя беше отслабнала. Видяхме, че на китките и по краката ѝ имаше синини. Когато майка ми е пристигнала в болницата при изписването, видяла, че едната ѝ ръка е била вързана", добави Трифонов пред Нова ТВ.

По думите му 104-годишната жена се е оплакала от престоя си в лечебното заведение.

Заместник-директорът на болницата Д-р Богдан Томов заяви, че пациентката на моменти е била психомоторно възбудена.

"Взети са мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението", призна Томов. По думите му кожните промени, за които се твърди, че са вследствие на връзване, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение.

"Най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания. Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни", категоричен е зам.-директорът на болницата. 

От прокуратурата във Видин съобщиха, че е възложено извършване на проверка от полицията, като трябва да се разпитат всички, запознати със случая, включително медицинският персонал и лекарите.

Разпоредено е да се изиска цялата медицинска документация от болницата, да се установи състоянието на възрастната жена към момента, в който е приета в болница и след изписването, да се изиска информация от „Медицински надзор“ дали по случая се извършва проверка в агенцията и какви са резултатите, съобщават още от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки