Прокуратурата привика на разпит Деница Златева за делото "НДК"

OFFNews 26 юли 2017 в 13:11 16543 0

Прокуратурата привика на разпит Деница Златева за делото

Вицепремиерът, отговарящ за европредседателство в служебния кабинет Деница Златева, е призована за разпит в Специализираното звено "Антикорупция" по разследването за НДК.

Обвиняем за финансови нарушения по делото е бившият вече изпълнителен директор на двореца Мирослав Боршош. Той ще отговаря пред Темида за това, че е изразходвал целево отпуснати средства за българското председателство да плащането на текущи сметки. 

След едночасов престой при следователите Златева заяви, че не може да се очаква от един принципал да знае всичко, което подписва директорът на НДК, съобщава БНР:

Не очаквайте от един принципал да знае всички разплащания, които прави едно търговско дружество – все пак то си има изпълнителен директор, финансов директор.

Знам, че има одобрени дейности, които са съгласно доклад на междуведомствената работна група. Има три спечелени обществени поръчки.

Нека да оставим следствието да си свърши работата и до установи наистина каква стойност е изразходвана. В крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното.

Показания за това как се в управлявала културната институция вече дадоха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът за европредседателството Лиляна Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови