Прокуратурата отказа да обясни разследва ли Цветан Василев

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2014 в 14:57 1144 13

Прокуратурата официално потвърди за извършените по-рано днес обиски, но отказа да назове фирмите, от които са иззети документи.

От държавното обвинение отказаха да потвърдят информацията за това разследван ли е банкерът Цветан Василев и за какво, като в същото време не беше опровергана и тиражирана днес информация, че той е разследван за поръчителството на убийството на Делян Пеевски.

Единственото, което от държавното обвинение оповестиха официално, е, че има образувано досъдебно производство без да се уточнява за какво престъпление е образувано то и срещу кого.

В съобщението се казва:  

"На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд.

До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2014 в 12:59

аз не мога да разбера защо прокуратурата е длъжна да дава обяснения на медиите в хода на разследването,нали искаме да си свърши работата, а не да пречим,макар че изявлението,което са дали е достатъчно,за да разгроми вчерашните гръмки заглавия,че са разследвали банката и телевизията.

14.06 2014 в 12:55

Планирали убийството през май, сега да не би да виждаме живите мъртви наистина? :)

14.06 2014 в 12:06

Че вие какво очаквате, лично да дойде по медиите да се обяснява ли,то е достатъчно красноречиво,че подобно нещо няма, ясно са казали- проверки няма в банкови институции... само че като видим последното изречение и скандала се маха, което не е изгодно за някои медии.

13.06 2014 в 20:45

Вие какво искате да ви обяснява, при положение, че в момента текат разследвания и всичко би попречило на тях. Правят се проверки, нали великите протестъри подадоха изрезките за сигнал и сега прокуратурата е длъжна да ги провери. Накрая протестна ще се явяват пред съда за клевети.

13.06 2014 в 20:00

Нормално е да не иска да казва докато тече разследването. Това е нормална практика при такива разследвания, а и тук става дума за обществено значимо такова.

13.06 2014 в 19:57

Повече от ясно е кой е поръчителя на този цирк. Пеевски го е поръчал, тъй като прокуратурата продължава да бъде под негово влияние.

13.06 2014 в 18:12

"яките" фирми и личности си имат "къртици"навсякъде.когато се сритат големите ,институциите "реагират"на светло,а на тъмно техните специалисти и защитата на "неизвестния" уреждат нещата по принцип.следва няколкогодишен цирк ,разиграват се едни пари и накрая ,като в приказките "всички заживяват щастливо"...(схемата не се прилага за "кокошкари").ако не се промени Конституцията,приказката си остава до безкрайност.

13.06 2014 в 16:34

Просто някой спретна този целия цирк. Мисля, че ще се разбере кой е.

13.06 2014 в 16:29

Лично аз ще чакам официални изявление след цялата тази проверка и целият този цирк. И ще видим, какво ще стане. Защото си мисля, че то тук си е чисто и просто предизборен атентат - без да има защо, но явно на НЯКОЙ дебел човек му пречат разни непослушни бизнесмени. Човек с власт. Човек, който изпозлва прокуратурата дори за личните си битки!

13.06 2014 в 16:06

Важното е, че се локализираха, където трябва, та да пукне топчето и да се види, че Цацарацурата уж работи. Пък какво са проверявали, къде и как явно оставят материал за интерпретации на медиите. Това е то прозрачно следствие.