Прокуратурата обжалва отказа на съда да заличи партия Възраждане

OFFNews 09 март 2021 в 13:23 1399 0

Софийска градска прокуратура внесе протест срещу решението, постановено от Софийския градски съд, с което е отхвърлен искът на държавното обвинение за разпускане на политическа партия "Възраждане", съобщават от обвинението.

Прокуратурата счита, че решението на съда е неправилно и незаконосъобразно. Не са съобразени всички събрани доказателства, а значителна част от тях са станали известни след регистрацията на партията през 2015 г. от получени сигнали и извършени проверки. Не са взети предвид обясненията, дадени от лица, за които има попълнени декларации за участие, но са заявили, че не са присъствали на учредително събрание на въпросната политическа партия, проведено през август 2014 г. в Плиска. Освен това не са отчетени обясненията на лица, заявили, че не са подписвали декларация за индивидуално членство по чл. 11 от Закона за политическите партии, но са посочени в списъците на членовете-управители.

С изложените в протеста мотиви Софийска градска прокуратура иска съдът да постанови ново решение за прекратяване на дейността на политическа партия "Възраждане".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews