Прокуратурата даде на съд Рангел Бизюрев за убийството на Митко от Цалапица

Даниела Добрева 17 юни 2024 в 11:08 1717 0

Рангел Бизюрев

Снимка БГНЕС

Рангел Бизюрев

Обвинителният акт срещу 31-годишния Рангел Бизюрев е внесен на 14 юни в Пловдивския окръжен съд, съобщиха от прокуратурата. Обвинението срещу него са, че е умъртвил умишлено 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица на 20 юли м.г.

Убийството е извършено с особена жестокост. Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок.

Извършени са всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на истината.

Обвиняемият е с взета мярка постоянен арест. Предстои Окръжния съд да насочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт, допълват от държавното обвинение.

Рангел Бизюрев бе арестуван в Дания през ноември м.г. Там той започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Не е направил опити да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, е живял в Германия, разясниха преди време от прокуратурата.

Братята Борислав и Валентин Динкови от Цалапица бяха обвинени за помагачество в бягството зад граница на Рангел.

Междувременно жестокото убийство на Димитър предизвика трусове в МВР - бе уволнен началникът на полицейското управление в Стамболийски, но по-късно съдът отмени заповедта на вътрешния министър.

Семейството на Митко претърпя още една загуба - почина бащата на момчето.

Рангел Бизюрев пък разказа пред съда как е извършил убийството. Той е удрял Димитър, а единият от близнаци - Борислав, му е помогнал да скрие тялото. Другият близнак - Валентин, занесъл кирка и лопата на двамата мъже, като не е знаел за какво са им. 

Докато течеше всичко това, не стихваха протестите с искане виновните да бъдат наказани.

    Даниела Добрева

    Даниела Добрева е журналист в OFFNews от 2019 г. Кариерата си започва преди повече от 30 г. Работила е на различни позиции в националните вестници "Новинар", "Монитор" и "Сега".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов