Побой, довел до смъртта на 25-годишен мъж, се оказа лека телесна повреда за Окръжния съд в Стара Загора

Младежът е бил със счупена челюст, изпада в кома и умира вследствие на черепно-мозъчна травма

OFFNews 10 август 2023 в 09:33 9436 3

починалото момче

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Починалото момче

Близки на загинало през 2019 г. момче в Стара Загора разказа как според Окръжния съд в града счупена челюст, изпадане в кома и смърт заради черепно-мозъчна травма се оказват лека телесна повреда, а виновният получава условна присъда. 

Тогава и съдията Ива Стефанова, и прокурорът Румен Арабаджиков се съгласяват, че починалото момче е получило лека телесна повреда.

При бой пред дискотека 27-годишен първо заплашва, а после и удря 25-годишния младеж. От удара се чупи челюстта на загиналия, той пада и изпада в кома. 20 дни по-късно умира. 

Прокурорът обаче настоява, че загиналият е имал лека телесна повреда. С това се съгласява и съдията. 

Семейството на починалият млад мъж вече 4 години търси справедливост. Според бащата на жертвата в епикризата пишело, че синът му има счупена скула. Това било достатъчно основание нараняванията да бъдат окачествени като „тежка телесна повреда”. Съдът обаче не взел под внимание написаното.

По думите на лелята на Живко не било уточнено дали смъртта на племенника ѝ е настъпила заради удара, или заради самото падане.

Оказва се, че не може да бъде определено дали смъртта е вследствие на удара, или от падането, когато младежът получава черепно-мозъчна травма. Близък на семейството изказа недоумението си защо не се взема предвид, че момчето пада от удара. "Той не пада от само себе си, а заради удара", каза мъжът. 

В бюлетините на МВР няма информация за случилото се. Младежът, ударил Живко, се заканил и в убийство, този факт обаче не присъства в документите по делото. 

От прокуратурата са обяснили, че случаят ще бъде проверен. Междувременно предстои ново дело - през септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

15.09 2023 в 15:28

Абе тези съдии в Заарата щом така ги оределят телесните повреди сигурно много носят на бой. Дали не е време някой да ги пробва?

605

2

avitohol

15.09 2023 в 14:53

Така е защото няма съд за некадърни съдии. Ако моя грешка доведе до смърт на колека или клиент нося отговорност но съдията е имунизиран от грешки.

135

1

Far Rider

10.08 2023 в 14:01

Това е правосъдната система в Задунайская губерния.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки