По дрехите на Георги Семерджиев е имало кръв от двете загинали момичета

Била са му необходими 17 секунди, за да напусне мощния си джип и да побегне от мястото на катастрофата, отнела живота на двете млади жени

OFFNews 05 май 2023 в 19:52 7105 2

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

По дрехите на Георги Семерджиев, който причини кървавия инцидент на столичния бул. "Черни връх" с две загинали момичета, е имало кръв от жертвите, съобщи бТВ.

Разследващите са проследили пътя му от катастрофата до дома му. Били за му нужни 17 секунди да излезе от мощния си джип и да побегне. За 46 минути стига до дома си и успява да се качи по стълбата, осигурена му от бившата полицайка Симона Радева.

На част от стоп кадрите от охранителните камери по пътя му се вижда само силуетът му, но други са уловили дрехите му, а вещото лице, което е изготвило експертизата по делото, прави заключението, че бягащият мъж е без дясна маратонка и накуцва с десния крак, през рамо носи чанта, а на лявата си ръка има часовник или друг светлоотразителен елемент.

По време на съдебните заседания в Софийския градски съд се разбра, че в кориците на делото има и снимки, на които ясно се виждат татуировките на тила на Семерджиев.

"За съжаление точно слизането (от колата - бел. ред.) го няма. Но всичко след слизането до дома е установено. Безспорно е установено, че по неговите дрехи има кръв от жертвите. Което означава, че най-вероятно той е пипал автомобила от външната страна и след това се е бърсал в своите дрехи", твърди зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

Тодоров уточнява, че дрехите със следи от кръв са открити в дома на осъдения на 20 г. затвор Семерджиев. Там е била и лявата му маратонка.

Георги Семерджиев минава по малките улички в района, а до крайната му цел има не малко камери. Всички те запечатват бягството. От "Черни връх" минава по улица "Димитър Хаджикоцев". Именно там е и първата камера, която е уловила бягството му. След това поема по бул. "Арсеналски" и се насочва към улица "Зорница". От там са и кадрите, на които най-ясно се виждат дори дрехите, с които е облечен.

На 21 април Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и му определи 20 г. затвор. 

За всяко от петте обвинения магистратите определиха различно наказание, но по закон те трябва да излязат с едно общо и то е най-тежкото за всички престъпления.

Семерджиев е признат за виновен за това, че е управлявал аудито си в Студентски град дрогиран - за това съдът му присъди 2,5 г. затвор и глоба от 1300 лв. По обвинението, че е показал пред полицейски служители фалшива шофьорска книжка, издадена от Швейцария, той бе осъден на 5 г. затвор. Признат е за виновен и за това, че на 5 юли м.г. е шофирал с фалшиви регистрационни табели и му бе наложено наказание от 11 месеца затвор.

Осъден е и за това, че в джипа след катастрофата са намерени наркотици, за което е наказан с 3 г. зад решетките и 7000 лв. глоба.

По най-тежкото обвинение - за катастрофата с две жертви, след като е минал на червен светофар и е карал под въздействието на дрога, а след кървавия инцидент е избягал съдът постанови 16 г. затвор.

От мотивите за присъдата на Георги Семерджиев стана ясно, че около 23:30 часа той е успял да стигне до своята автомивка, а след това и до дома си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

616

2

Ravel

06.05 2023 в 08:14

През 1970 г. мъж от моето село в пияно състояние шофира , катастрофира, убива жена и бяга. Милицията го открива само за час и го арестува. След една седмица по пощата в колет пристигнали дрехите му.....Той още не се е върнал.

22548

1

dolivo

05.05 2023 в 20:11

мръсна лъжлива наркоманизирана гад
 
X

Да помогнем на украинските деца!